Το τι ακριβως παίζεται, μέχρι ολικής απώλειας, της μονής της Αγ. Αικατερίνης στο όρος Σινά στην Αίγυπτο, το βλέπουμε. Ένας της Αιγύπτου ειρηνοδίκης το αποφάσισε. «Η Δικαιοσύνη μίλησε»! Ωραίος μεζές η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη. Η επίσημη σημερινή θέση της εκεί κυβέρνησης, όπως αυτό μεταδίδεται, διαβεβαιώνει πως τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, σήμερα, αλλά η δικαστική απόφαση..απόφαση!

Δεν παραξενεύει, αφού μάλλον άργησε να συμβεί. Υπάρχουν παραδείγματα πολλά που όλοι τα γνωρίζουμε, και δεν πρέπει να λησμονείται το τι συνέβη στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων όπου ο νεοεκλεγής τότε Πατριάρχης σαν πρώτη του αναγκαιότητα, μεταβίβασε με επίσημο πληρεξούσιο, λες και το Πατριαρχείο ήταν «τσιφλίκι» δικό του, όλη την περιουσία του Πατριαρχείου στον…λογιστή του οποίος και άρχισε, δεν χρονοτρίβησε μάλιστα καθόλου, να πουλήσει αρχικά τον ξενώνα στους, από καιρό έτοιμους, Εβραίους.

Και μόλις έγινε αντιληπτός εξαφανίστηκε, μαζί με το χρήμα, ίδιος Χουντίνι, και «εις τον καιρό» παντελώς λησμονήθηκε, αφού κανένας δεν μνημονεύει έκτοτε και μέχρι σήμερα το που τότε εκεί συνέβη. Οι εδώ κυβερνήσεις της «δημοκρατικής» Ελλάδας, δεν είναι εις θέση να προλάβουν τίποτε, με πρώτο και καλύτερο το διαχρονικά «κοιμώμενο» ΥΠΕΞ ( άλλο ένα, στα τόσα, «αρκτικόλεξο» αποκοίμησης των μαζών) και όταν αδόκητον τι συμβεί, «που πια καιρός! Απροετοίμαστους! Μας συνεπαίρνει» διδάσκει, ανώφελα, προς ημάς ο Αλεξανδριανός.

Η εδώ όμως επικαιρότητα μονοπωλείται για το αν θα τιμωρηθεί ο Καραμανλής, ο φταίχτης Καραμανλής, αφού η ανάθεση του σταθμαρχείου στον ανεύθυνο Νεοδημοκράτη τον βαραίνει, αν και υπάρχουν αμφιβολίες αν εμπλέκεται και αυτό διότι η περιοχή αυτή δεν είναι η εκλογική του περιφέρεια, αλλά ότι προηγήθηκε της σύγκρουσης και του επακολουθήσαντος ολοκαυτώμαρος βαραίνει, πρωτίστως, και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, την κομματική Νέα Δημοκρατία, του Μητσοτάκη περιλαμβανομένου, συλλήβδην, και αυτή πρέπει να λογοδοτήσει στην προανακριτική της Βουλής, και αντ αυτού….προεδρεύει αυτής, ένεκα ο κανονισμός. Μάλιστα κύριοι.

Τώρα όσον αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το αν δεν πήραν τις χρηματικές ενισχύσεις οι στενάζοντες γνήσιοι κτηνοτρόφοι, και αντ αυτών τις εισέπραξαν, το πλείστον, Κρητικοί «αλεξιπτωτιστές» κτηνοτρόφοι…λεπτομέρειες διότι ….θα διορθωθεί. Το πως και το ποτέ δεν θα μαθευτεί εντοπίως, όμως από την Κομισιόν κάτι ίσως.

 

Translate »