“Ρουκέτα” έριξε ο Τούρκους υπουργός ενέργειας F. Dönmez λέγοντας ότι “θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στην αποχαιρετιστήρια τελετή του πλοίου γεώτρησης Yavuz στη Μαύρη Θάλασσα, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων είπε: «Θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το φυσικό αέριο όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες. Σε αυτό το πλαίσιο, με αμοιβαίο σεβασμό των δικαιωμάτων μας, μπορούμε να κάνουμε την Ανατολική Μεσόγειο μια νέα οδό για την ασφάλεια του ενεργειακού μας εφοδιασμού».

“Η Τουρκία συνεχίζει τις δραστηριότητές της για έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου με πλήρη ταχύτητα. Συνεχίζοντας τις δραστηριότητές της στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο των νόμιμων δικαιωμάτων της,….. η Τουρκία προσθέτει στον στόλο της το 4ο πλωτό γεωτρύπανο”, είχε τονίσει αρχές Μαρτίου ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez στο TRT Haber.

Αυτό μεταφράζεται σε ότι ο Ερντογάν ετοιμάζει να νομιμοποιήσει επί του πεδίου του παράνομο Τουρκο-λιβυκό μνημόνιο και να προκαλέσει την Ελλάδα, πιθανότατα στον ύψιστο βαθμό.

Στο δρόμο που χάραξε ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Φατίχ Ντονμέζ κινείται με προκλητικές δηλώσεις. καθώς “έριξε προφανώς “άδεια” για να πιάσει γεμάτα”.

Το ζήτημα αφορά την ξεκάθαρη προσπάθεια σύγκρουσης της Τουρκίας με την Ελλάδα με αφορμή την ενέργεια, την οποία τόσο απεγνωσμένα αποζητά το καθεστώς Ερντογάν, θέτοντας τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πιθανόν λέμε σε εγρήγορση και πάλι το επόμενο μελλοντικό διάστημα.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα έχουμε πιθανόν ακόμα μεγαλύτερη ένταση μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου, για τους ενεργειακούς πόρους και την ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, από τον Αύγουστο του 2020, όταν τουρκικές και ελληνικές φρεγάτες κινούνταν κατά κόρον στην περιοχή αυτή οπλισμένες με όλα τα όπλα τους.

Αν τελικά οι Τούρκοι επιχειρήσουν εξόρυξη νοτίως της Κρήτης, ενός νησιού που είναι  “αστακός” από όλες τις απόψεις, θα τεθούν σε ισχύ πιθανόν σενάρια τα οποία παραπέμπουν σε επικίνδυνες καταστάσεις, και τα οποία οι Τούρκοι τρέμουν, αφού η Ελλάδα δεν είναι ούτε Λιβύη , ούτε φυσικά Συρία.

Η Τουρκία όπως όλοι βλέπουν, ειδικά το τελευταίο διάστημα, θέλει να “στηρίξει” την Γαλάζια Πατρίδα και ειδικά το τουρκολιβυκό μνημόνιο με κάθε τρόπο, μετά τις δηλώσεις της κ. Νούλαντ που θα ανάψουν “φωτιά” στην περιοχή μας.

Το ζήτημα αφορά την ξεκάθαρη προσπάθεια σύγκρουσης της Τουρκίας με την Ελλάδα με αφορμή την ενέργεια, την οποία τόσο απεγνωσμένα αποζητά το καθεστώς Ερντογάν, θέτοντας τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πιθανόν λέμε σε εγρήγορση και πάλι το επόμενο μελλοντικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »