Κάθε μέρα μας ετοιμάζουν και μια έκπληξη, έτσι για να μην μείνουμε δίχως ενδιαφέρον. 

Φυσικά είναι τέτοια τα σμήνη των εκπλήξεων στην καθημερινότητα που ο ανθρώπινος νους δεν λογίζεται τι μπορεί να κρύβεται από πίσω. Αυτό βολεύει και έγινε μόδα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
” πάλι τα Ελληνικά νησάκια μας…τι τους έφταιξσν;” βλ . https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/08/blog-post_23.html?m=1

Ένας ήπιος και κατευναστικός τρόπος να πούνε ότι διασφαλίζεται το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου από τις τουρκικές ανορεξίες μπορεί να είναι ο παρακάτω;

Εγκαθιστούμε βάσεις νατοϊκές στο Αιγαίο και ησυχάζουμε;
Αποστρατικοποιούμε από την πίσω πόρτα και γκριζάρουμε ολόκληρες περιοχές, λέγοντας τον Τούρκο: ” να αυτό δεν ήθελες, να  το κάνουμε, τώρα άφησε τις διεκδικήσεις σου”;

Στον κόσμο λέμε:”να τα σύνορα της ΕΕ στην θαλάσσια συνοριογραμμή φυλάσσονται καλά από τους συμμάχους μας”;
Αυτό είναι το ουτοπικό , αλλά βολικό σενάριο, άβολο όμως για τον σουλτάνο που αδημονεί να βγάλει γρήγορα τα κόκκινα γεωτρύπανα του στην Αν  Μεσόγειο και το Αιγαίο δίχως να έχει την ηλεκτρονική και στρατιωτική επίβλεψη των Νατοϊκών δήθεν φίλων του .
Όμως στην εξίσωση αυτή εισέρχεται και ο παράγοντας Ρωσία και είναι αυτός από μόνος του πολλαπλασιαστής φοβερών εξελίξεων στην περιοχή μας.
Καθότι βάσεις των ΗΠΑ στα νησιά του Αιγαίου του φρακάρουν τα διεθνή ύδατα στην περιοχή  αυτή και καθιστούν τους ναυτικούς διαδρόμους ναυσιπλοϊας επισφαλείς στα πλοία του μετά τα κρίσιμα στρατηγικά Στενά του Βοσπόρου προς το Σουέζ και την Μέση Ανατολή.
Και τώρα η γεωπολιτική αυτή εξίσωση αποκτά πολλές μεταβλητές από  τα ταυτιζόμενσ συμφέροντα στην λυκοφιλία Τουρκίας και Ρωσίας που αρχίζει να ξεθωριάζει με τον καιρό.
Πώς μπορεί αυτός ο γεωπολιτικός έρωτας να αναθερμανθεί και να δημιουργήσει περαιτέρω πρόβλημα στο ΝΑΤΟ;
ΘΈΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
Συμφέρει σε αυτή την συγκυρία  την Ρωσία λόγω της πρόθεσης των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ για εγκατάσταση βάσεων στο Αρχιπέλαγο μας να κάνουν τα στραβά μάτια σε οποιαδήποτε κίνηση της Τουρκίας εις βάρος των Ελληνικών νησιών μας, ώστε να φέρουν προ τετελεσμένων την κοινή γνώμη  και το ΝΑΤΟ ανατρέπονταςτο σκηνικό;
Τα παραπάνω είναι προβληματισμοί μας, αλλά όλα είναι πιθανά και ανοικτά όταν τα συμφέροντα είναι τόσο ισχυρά.
Μόνο τα μυαλά μας εδώ στη πολυαδικημένη πατρίδα είναι κλειστά και δεδομένα σε κάποιους κύκλους για να τα διαχειριστούν κατά το δοκούν.
Καλό Κουράγιο Έλληνες… μας έμπλεξαν αλλά το Παντοδύναμο Χέρι του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΎ ΘΕΟΥ θα μας ξεμπλέξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »