Αρκετοί από εσάς ίσως έχετε ακούσει κατά καιρούς είτε στον χώρο εργασίας σας είτε αλλού ότι η «πολιτικά ορθή» ευχή όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα δεν είναι το «Καλά Χριστούγεννα» αλλά το «Καλές Γιορτές». Ο λόγος; Επειδή υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είτε είναι άθεοι είτε ασπάζονται κάποια άλλη θρησκεία και πιθανώς διά της ευχής σας «Καλά Χριστούγεννα» να θιγούν.

Φυσικά η δήθεν αγνότητα που υποκρύπτεται κάτω από τον μανδύα της ανεξιθρησκείας δεν είναι απλώς ο σεβασμός στα πιστεύω του άλλου αλλά η προοδευτικώς επιδεινούμενη τάση να μετατραπούν εξ ολοκλήρου τα Δυτικά έθνη – κράτη σε ουδετερόθρησκες οντότητες.

Εκτός από το «πολιτικά ορθό» του πράγματος η τάση αυτή καταδεικνύει και κάτι άλλο. Την δημογραφική μεταλλαγή της Δύσης από εθνικά κυρίαρχες κουλτούρες σε πολυπολιτισμικές. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Χριστιανοί αποτελούν πλέον μειονότητα στην Αγγλία και την Ουαλία, έχουμε πολύ μεγάλη αύξηση στον μουσουλμανικό πληθυσμό, ενώ η πιο δημοφιλής απάντηση μετά την χριστιανική θρησκεία ήταν η επιλογή «καμία θρησκεία». Κάθε μικρή υποχώρηση που κάναμε ως Δυτικοί απέναντι στον πολιτισμικό μαρξισμό, στην αθεϊα των ελίτ και την μαζική μετακίνηση πληθυσμών μας οδήγησε σε αυτό το σημείο.

Τόσα χρόνια, το «Καλές Γιορτές» θεωρείται ευρύτερο, «δημοκρατικότερο» και πιο πλουραλιστικό σε σχέση με το «Καλά Χριστούγεννα».

Φυσικά πρόκειται για έναν πόλεμο εναντίον του Χριστιανισμού – ή, πιο συγκεκριμένα, για έναν πόλεμο που αφορά την θρησκευτική φύση της Δύσης και όχι απλώς μία ένδειξη «ανοχής» απέναντι στο διαφορετικό. Πνευματικός και ιδεολογικός ηγήτορας είναι όπως πάντα η Αριστερά η οποία θέλει να δημιουργήσει μια άκρως «κοσμική» κοινωνία.

Πολυεθνικές όπως η Starbucks έχουν κατηγορηθεί ότι συμμετέχουν σε αυτόν τον cultural war αφού μία χρονιά αποφάσισαν να μην απεικονίζεται στις κούπες τους κάποιο Χριστουγεννιάτικο δένδρο ή οτιδήποτε συμβολίζει την κυρίαρχη θρησκεία. Όταν υπήρξε ευρεία αντίδραση εναντίον της εταιρείας, την επόμενη χρονιά, συμπεριέλαβαν στις κούπες τους ξανά Χριστουγεννιάτικα σύμβολα αλλά προσθέτοντας και δύο χέρια από ζευγάρι γυναικών λεσβιών. Όσο φοβόμαστε να υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας, όσο είμαστε φοβικοί απέναντι στον ίδιο μας τον συλλογικό εαυτό, όσο διά της ψήφου μας αφήνουμε συστημικά κόμματα να καθορίζουν την ατζέντα προς χάριν των ελίτ, τόσο θα συμβάλουμε και οι ίδιοι στην αποδόμηση της ίδιας μας της κουλτούρας και των βαθύτερων αξιών μας. Οι επιχειρηματίες άλλωστε πολιτικολογούν και αρλουμπολογούν ελεύθερα υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίστανται τις επιπτώσεις στην τσέπη τους. Υπό αυτήν την έννοια λοιπόν αγαπητοί φίλοι Καλά Χριστούγεννα των απίστων συμπεριλαμβανομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »