Και λαθρεμπόριο τσιγάρων «στο κάδρο»

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται από την ΕΛΑΣ οι έρευνες για την εκτέλεση του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά στην Μάνδρα, καθώς το θύμα, φαίνεται ότι αποτελούσε όχι απλώς κορυφαίο στέλεχος, αλλά «κόμβο» σε σειρά παράνομων δραστηριοτήτων και μάλιστα σε συνεργασία με την αλβανική μαφία!

Στα αλβανικά ΜΜΕ υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για εμπορία κρεάτων του επιχειρηματία στην Αλβανία, αλλά και για σχέσεις με την μαφία της χώρας, σε ότι αφορά το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

είχε σημειώσει ήδη ότι ήταν παράξενο ότι η έδρα των επιχειρήσεών του ήταν στο Μιλάνο, που αποτελεί και την έδρα της αλβανικής μαφίας, όπως καταδείχθηκε και στην περίπτωση της δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη, που επίσης εμπλεκόταν στο λαθρεμπόριο τσιγάρων, εκτός από τα καύσιμα, ότι το αυτοκίνητο των δραστών είχε κλαπεί από το Μιλάνο.

Ούτε βέβαια ήταν τυχαίο ότι ο δολοφονηθείς είχε στην προσωπική του φρουρά αλλοδαπούς, με καταγωγή κυρίως από την Αλβανία ή τα Βαλκάνια. Και βέβαια ότι βρέθηκαν πέντε αδήλωτα όπλα στο σπίτι-φρούριο της Μάνδρας.

Ερευνάται, πάντως και η πιθανή σχέση με την δολοφονία Ζαμπούνη…

Την ίδια ώρα, τα αλβανικά μέσα συνδέουν τη δολοφονία Γιαλιά με μια άλλη εκτέλεση, στο Παλαιό Φάληρο, ενός 60χρονου στις αρχές Δεκεμβρίου του 2023

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η υπόθεση του 60χρονου αλλοδαπού είναι σκιώδης, καθώς δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους καθώς έβγαινε από το σπίτι του και οι Αρχές δεν έχουν οδηγηθεί ακόμα στην διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Ωστόσο, από την έρευνα των ελληνικών Αρχών για την δολοφονία του Παλαιού Φαλήρου δεν προέκυψε αρχικά σχέση με τον επιχειρηματία από την Μάνδρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »