Σειρά αυτήν τη φορά είχε η επίσκεψη-ενημέρωση από τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Γκέλυ Κανελλοπούλου, με τη συνάντηση να πραγματοποιείται μερικές μόλις ημέρες πριν από το τραγικό συμβάν με την πτώση της γέφυρας στην Περιμετρική.

Όπως ενημερώθηκε η κ. Μαστοράκου, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ είναι οι ελλείψεις προσωπικού, ειδικά ιατρών-διασωστών. Να σημειωθεί ότι έχει προκηρυχθεί μεν μια θέση ιατρού, όμως οι ανάγκες είναι για άλλους δυο τουλάχιστον.

Παράλληλα, ο στόλος του ΕΚΑΒ αριθμεί 25 ασθενοφόρα, τα οποία φτάνουν κατ΄ έτος τα 100.000 χιλιόμετρα περίπου, κάτι που σημαίνει ότι κανονικά θα έπρεπε ανά 5ετία να αντικαθίστανται.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι και οι διακομιδές που απασχολούν μέσα και προσωπικό, με το πρόβλημα να εντείνεται σε περίπτωση επειγόντων περιστατικών. Το προσωπικό, πάντως, αντιμετωπίζει με μεγάλο ζήλο κι αφοσίωση την αποστολή του, ξεπερνώντας έτσι όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Αννα Μαστοράκου: «Ολο το προσωπικό του ΕΚΑΒ αξίζει πολλά συγχαρητήρια για την υποδειγματική εκτέλεση των καθηκόντων του όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως σε όλα αυτά τα άσχημα περιστατικά που συμβαίνουν στην περιοχή μας το φετινό καλοκαίρι. Είμαστε δίπλα τους!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »